1

De iconische Breitling Chronomat is terug

Een van Breitlings meest krachtige ontwerpen is terug: de iconische Chronomat uit 1984. In een tijd waarin extra dunne kwartsuurwerken aan de orde waren, maakte Breitling plaats voor een indrukwekkende mechanische chronograaf. Een icoon dat wereldwijd een prominente reputatie heeft opgebouwd en een belangrijke plaats in de rijke geschiedenis van Breitling heeft ingenomen. Dit ongeëvenaarde sporthorloge is geïnspireerd op het Frecce Tricolori horloge dat Breitling in 1983 ontwierp voor de stuntvliegers van de Italiaanse luchtmacht. Vandaag maakt de Breitling Chronomat een terugkeer met een upgrade van de B01 42 Chronograph, de Chronomat B01 42 Triumph en de Chronomat Giannis Antetokounmpo Limited Editons.

Breitling Chronomat B01 42

Upgrade van een klassieker

De nieuwe Chronomat B01 42 is meer dan een eerbetoon aan zijn illustere voorganger; het is een verfijnde herinterpretatie die de essentie van het origineel vasthoudt en tegelijkertijd innovatie omarmt. De introductie van een rouleaux-geïnspireerde rubberen horlogeband is een primeur voor de Chronomat B01-serie en verenigt comfort, functionaliteit en stijl. De horlogeband biedt niet alleen superieur draagcomfort en waterdichtheid, maar voegt ook een moderne, gestroomlijnde esthetiek toe aan dit klassieke ontwerp.  

De nieuwe Chronomat B01 42 is verkrijgbaar in een reeks kleurrijke wijzerplaten en horlogebanden, voor elk wat wils. Breitling’s keuze om het kleurenpalet uit te breiden met een weelderige groene variant getuigt van hun vermogen om mee te evolueren met hedendaagse voorkeuren, zonder de tijdloze aantrekkingskracht van de Chronomat te compromitteren.

Alle klassieke functies die typerend zijn voor de Chronomat blijven aanwezig: de symbolische bolvormige kroon, een subtiele knipoog naar de luchtvaarterfenis van de collectie, en de iconische lunette met vier ruitertabs aan de zijkant die als 'count down' functie voor piloten of als 'count up' functie voor duikers gebruikt kan worden.

Het hart van deze nieuwe Breitling Chronomat B01 42 wordt aangedreven door het in-house Breitling Manufacture Caliber 01, een COSC-gecertificeerde chronometer. De nieuwe Chronomat B01 42 serie wordt geleverd met een garantie van 5 jaar.

4x5_PRO00005421_BREITLINGCHRONOMAT_SHOT_06_1836_F1A_COLOUR_RVB.png
4x5_PRO00005421_BREITLINGCHRONOMAT_SHOT_09_2474_F1A_COLOUR_RVB.png

Breitling Chronomat B01 42 Triumph

Breitling’s veelzijdige Chronomat, in samenwerking met Triumph

In hun derde samenwerkingsproject dat begon met de Top Time Triumph, introduceren Breitling en het Britse motorfietsmerk hun nieuwste meesterwerk: het Chronomat B01 42 Triumph-horloge. Een samenwerking die de bevrijdende spirit van motorrijden en het nauwgezette ambacht van horlogemaken samenbrengen.

De Chronomat B01 42 Triumph is een lust voor het oog, met zijn verfijnde combinatie van titanium grade 5 en 18k roségoud. De antraciete wijzerplaat straalt een subtiele elegantie uit, die perfect in balans is met de robuuste uitstraling van het horloge. Deze nieuwe editie wordt aangevuld met een geperforeerde lederen horlogeband, die de essentie van vrijheid en avontuur weet vast te leggen. De unidirectionele lunette met zijn kenmerkende ruitertabs is niet alleen een esthetisch hoogstandje, maar biedt ook praktische functionaliteit voor zowel piloten als duikers.

Aangedreven door het Breitling Manufacture Calibre 01 binnenwerk, is deze COSC-gecertificeerde chronometer waterbestendig tot wel 200 meter. Dit Breitling horloge wordt geleverd met een garantie van 5 jaar.

TB0134101M1X1_Chronomat-B01-42-Triumph-StillLife_RVB.jpg
1x1_N7A0587TRIUMPHLOGO.png
1x1_Triumph_SpeedRR_BreitlingEdition_MY24_CW4I7725_GE_Wide.png

Breitling Chronomat Giannis Antetokounmpo Limited Editons

Van het basketbalveld naar de verfijnde wereld van de haute horlogerie, de samenwerking tussen Breitling en basketballegende Giannis Antetokounmpo symboliseert een verbluffende samensmelting van uitmuntendheid, kracht en precisie. Samen onthullen ze de Breitling Chronomat Giannis Antetokounmpo in 2 gelimiteerde versies: een 40 mm stalen Chronomat GMT variant (1.750 stuks) en een 42 mm gouden Chronomat B01-chronograaf (250 stuks). Twee adembenemende timepieces die zowel op als naast het basketbalveld schitteren.

Breitling x Giannis Antetokounmpo

Giannis Antetokounmpo, ook wel de 'Greek Freak' genoemd vanwege zijn indrukwekkende fysiek en veelzijdige speelstijl, heeft sinds zijn NBA-debuut in 2013 een opmerkelijke carrière uitgebouwd. In zijn thuisland werd hij al snel nationaal idool en internationaal herkend als een ster binnen de basketbalsport. Als blijk van waardering voor zijn opmerkelijke prestaties en invloed brengt Breitling daarom deze speciale editie van de Chronomat uit, een horloge dat zowel de geest van competitie als persoonlijke flair belichaamt. Beide modellen combineren het tijdloze vakmanschap van Breitling met de nonchalante stijl van de profbasketballer.

De unieke persoonlijkheid van Antetokounmpo resoneert in elk detail van de horloges:  van het basketbalembleem dat subtiel in de chronograafteller is verwerkt tot de kleur van de wijzerplaat die verwijst naar de groene kleur van zijn team, waarmee zijn legendarische status werd bekrachtigd door het kampioenschap te winnen.

De klassieke Chronomat designelementen, zoals de kenmerkende 'rouleaux' -horlogeband en de prominent aanwezige ruitertabs zijn behouden gebleven. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen innovatie en traditie, net zoals Giannis het basketbalspel naar nieuwe hoogten tilt terwijl hij respect toont voor de fundamenten van de sport.

Special Edition: ‘One of One’

Als eerbetoon aan de koning van het basketbalveld heeft Breitling een exclusief "One of One"-horloge van de Chronomat B01 speciaal voor Antetokounmpo gemaakt. Dit unieke model heeft gouden Arabische cijfers, een witte binnenlunette en witte contrasterende chronograaftellers op een groene wijzerplaat, kleuren die zijn team eer aandoen.

Binnenwerk 

Het hart van de Chronomat Automatic GMT 40 wordt aangedreven door het Breitling Caliber 32 (2 jaar garantie) en de Chronomat B01 42 chronograaf door het Breitling Manufacture Caliber 01 (5 jaar garantie). Beide modellen zijn gegraveerd met “One of 1750” of “One of 250”  op de achterkant van de kast en worden geleverd in een special edition Giannis Antetokounmpo-verpakking, samen met een persoonlijk briefje van de "Greek Freak" himself.

Een stukje basketbalgeschiedenis rond je pols? 

Met de onthulling van de Chronomat Giannis Antetokounmpo Special Edition toont Breitling opnieuw zijn vermogen om traditioneel horlogevakmanschap te verbinden met hedendaagse iconen. Dit parnership illustreert op unieke wijze hoe de wereld van professionele sporten en luxe horloges samenkomen om tijdloze meesterwerken te creëren. Voor horlogeliefhebbers en basketbalfans over de hele wereld is dit een samenwerking die de kracht van prestatie en precisie samenbrengt in een ongeëvenaarde expressie van tijd.

1x1_left_A32398A11L1A1_03_RVB.png
1x1_left_PRO00005421_BREITLINGCHRONOMAT_SHOT_03_0464_F1B_COLOUR_RVB.png
1x1_left_A32398A11L1A1_05_RVB.png
1x1_left_BR-Chronomat-Double-Giannis-StillLife_RVB.png

Met hun unieke ontwerpen en hoogwaardige uurwerken zijn deze horloges niet alleen een aanvulling op de collectie van elke horlogeliefhebber, maar ook een eerbetoon aan de erfenis van snelheid en stijl. Breitling blijft trouw aan zijn ethos van innovatie en vakmanschap.