1

CHANEL J12 vs. The Elements

De CHANEL J12 is een icoon van horlogevakmanschap en doorstaat de tand des tijds. Voor de creatie van de iconische J12 maakt CHANEL gebruik van ultra bestendig keramiek, verkrijgbaar in intens zwart of wit. Extreem duurzaam en zeer krasvast, 7 keer resistenter dan staal, maar lichter en zachter om aan te raken: keramiek is een van de meest emblematische materialen die door CHANEL voor horloges gebruikt wordt.

Pionier in vakmanschap en duurzaamheid

Met de lancering van de nieuwe CHANEL J12 VS. THE ELEMENTS campagne bevestigt het Modehuis opnieuw zijn status als pionier in vakmanschap en duurzaamheid. Om de uitzonderlijke bestendigheid van het keramiek te waarborgen, heeft CHANEL het onderworpen aan de meest strenge tests onder de meest uitdagende omstandigheden. Zo werd het keramiek blootgesteld aan miljoenen schurende korreltjes, duizenden schokken, tientallen uren UV-straling. Dit geeft de J12 niet alleen een tijdloze allure, maar ook een unieke duurzaamheid die tegen alle natuurelementen bestand is.

decoupes1x1_MR-W.jpg
image006.jpg

CHANEL J12 vs. the Void

Het keramiek in de J12 is maar liefst 18.000 keer getest om bestand te zijn tegen dagelijkse schokken, zelfs onder extreme omstandigheden. Of je nu een avonturier bent die graag de wildernis verkent of gewoon een druk stadsleven leidt, de J12 kan elke uitdaging aan.

CHANEL J12 vs. the Sun

De zon is de krachtigste energiebron in ons zonnestelsel. Een vurig hemellichaam met temperaturen die oplopen tot wel 15 miljoen graden Celsius. De UV-straling van de zon heeft een enorme impact op alles op aarde, maar het keramiek van de J12 is speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen UV-straling zonder van kleur te veranderen, zelfs bij langdurige blootstelling aan de zon. Zo blijft het horloge er altijd stralend uitzien, ongeacht de omstandigheden.

CHANEL J12 vs. the Sand

Zand kan behoorlijk schurend zijn, maar het keramiek van de J12 is er tegen bestand. Zelfs wanneer je je horloge meeneemt naar het strand of andere zanderige omgevingen, hoef je je geen zorgen te maken over krassen of beschadigingen. Dankzij het robuuste keramiek blijft de J12 in perfecte staat.

carousel_15_stilllife_sun_backup.jpgcarouselstory_15_stilllife_sand_03.jpgcarouselstory_15_stilllife_sand_03.jpg

Het productieproces ligt in de handen van CHANEL

In de CHANEL horloge manufacture bevindt zich de volledige productielijn van de keramische elementen, waarbij de expertise van horlogespecialisten samengebracht wordt met de voortreffelijkheid van traditionele vaardigheden en de precisie van geavanceerde technische tools. Dit garandeert niet alleen de hoogste kwaliteit, maar zorgt er ook voor dat elk J12 horloge een meesterwerk is dat tijdloze elegantie en duurzaamheid combineert.