1

Maison CHANEL @ Juweliers Casteur

Weinig vrouwen hebben zoveel invloed gehad op de modewereld als Gabrielle 'Coco' Chanel: haar unieke stijl en grensverleggende visie zijn vandaag de dag nog steeds een grote inspiratiebron voor vrouwen over de hele wereld. Het dragen van een CHANEL horloge betekent dan ook zoveel meer dan alleen het bijhouden van de tijd: het is een krachtig statement, een manier om je stijl en persoonlijkheid tot uiting te brengen. Die onuitputtelijke inspiratie wilden we delen met onze klanten tijdens onze exclusieve CHANEL beleving eind vorig jaar. De winkel werd omgetoverd tot een MAISON CHANEL waar we onze gasten meenamen in de wondere wereld van het Franse modehuis.

Het was een avond doordrenkt met adembenemende schoonheid waarin de tijd even leek stil te staan. Voor heel even werden onze gasten deel van het rijke erfgoed van Gabrielle ‘Coco’ Chanel.

Hilde, zaakvoerder
RD4_6357RD4_6357.jpg

DE DURF VAN DE CHANEL STIJL

Al meer dan een eeuw is Coco Chanel een begrip in de modewereld. Al meer dan 100 jaar ademt CHANEL Haute Couture, parfum en juwelen. Achter deze iconische ontwerpen schuilt een legendarische vrouw, een onwaarschijnlijke krachtige dame die alles wat op haar pad kwam, gebruikte om hogerop te geraken.

Na de Eerste Wereldoorlog veranderde Chanel de modewereld door de sterk gekorsetteerde stijl van die tijd te vervangen door een meer casual en sportieve look. Ze was een pionier in het verwerken van mannenelementen in haar vrouwelijke stijl, zoals de pantalon. Al even revolutionair was haar ‘little black dress’: ze toonde aan hoe elegant zwart kan zijn en dat het niet enkel met rouw geassocieerd mocht worden. Als een waar stijlicoon maakte Chanel ook een statement met opvallende juwelen, waaronder haar iconische parels. Zo ontdekte ze het majestueuze effect van het wit van de parels op zwarte kledingstukken.

DSC_0853DSC_0853_vierkant.jpg
DSC_0904DSC_0904.jpg

EEN EXCLUSIEVE MAISON CHANEL BELEVING

Tijdens ons exclusief Maison Chanel event presenteerden we onze genodigden een zorgvuldige selectie van CHANEL’s meest verfijnde creaties, waaronder het iconische J12-horloge en de gewaagde Boy·Friend-collectie. Ook de Première collectie mocht hierbij zeker niet ontbreken: een collectie die breekt met de traditionele mannelijke codes, en juist de oneindige vrouwelijkheid omarmt. De Première is een eerbetoon aan de haute couture en markeert de allereerste bladzijde in CHANEL’s horlogegeschiedenis. Binnen deze bijzondere lijn neemt het Première Edition Originale horloge een prominente plaats in als een nieuw icoon van horlogevakmanschap, ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Geïnspireerd door de kenmerkende codes van het Huis, wordt dit horloge gedragen als een kostbaar sieraad dat de essentie van CHANEL belichaamt.

Onze winkel transformeerde voor de gelegenheid tot een gesofisticeerde ruimte waar erfgoed en innovatie samensmolten, getuigend van Gabrielle Chanel’s streven naar excellentie en haar onbetwiste positie aan de absolute top van de luxewereld. Als erkend juwelier die -net zoals CHANEL- dat tikkeltje anders is, begrijpen we als geen ander de begeerde CHANEL uitstraling. In onze winkel hebben we dan ook alles in huis om de weergaloze atmosfeer van CHANEL’s pure luxe en verfijning te omarmen: een unieke winkelbeleving, een huiselijke sfeer én een persoonlijke service, en dat alles in één huis van vertrouwen. We namen onze gasten mee op een betoverende reis doorheen het fascinerende leven van Gabrielle Chanel, als eerbetoon aan haar ongeëvenaarde toewijding aan uitmuntendheid en haar streven om klanten een unieke winkelervaring te bieden.

DSC_0897DSC_0897-cut-2236-1776-0-459.jpg
DSC_0910DSC_0910.jpg
RD4_6241RD4_6241KNIPPEN.jpg

Glorious Room, one-on-one advies

We lieten onze genodigden ook kennismaken met onze Glorious Room op de eerste verdieping van onze winkel waar onze klanten in alle discretie kunnen passen. In deze afgezonderde ruimte ontvangen we onze klanten in alle exclusiviteit en geven we hen one-on-one advies bij het vinden van het perfecte stuk voor elke gelegenheid. Samen bekijken we de persoonlijke stijl van onze klanten en welke juwelen of horloges daarbij tot zijn recht kunnen komen. Klanten krijgen ook de mogelijkheid om ensembles of kledingstukken van thuis mee te brengen om ze te matchen met het juiste juweel of horloge. Een visie dat de hechte band tussen CHANEL en Juweliers Casteur nog meer benadrukt.

RD4_6248RD4_6248.jpg

EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN IN ONS IN-HOUSE ATELIER

Tijdens het event hadden onze gasten ook de gelegenheid om een blik te werpen achter de schermen van ons in-house atelier waar ambacht en passie al jarenlang de boventoon voeren. Onze genodigden kregen een unieke kijk op de toewijding en expertise die schuilgaan achter de creatie van tijdloze meesterwerken.

Door onze jarenlange ervaring, knowhow en in-house expertise weten wij als geen ander de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. 

 

 

Elke creatie, reparatie of aanpassing die in ons atelier plaatsvindt, is in handen van onze gediplomeerde goudsmeden en uurwerkmakers die het artistieke ambacht tot in de perfectie beheersen. Net zoals CHANEL onderscheidt Juweliers Casteur zich door buitengewoon vakmanschap, exclusiviteit en een onmiskenbare stijl. In het hart van ons atelier komen deze principes samen die leiden tot unieke tijdloze stukken die de tand des tijds doorstaan met dezelfde toewijding aan precisie en details zoals de meesters van CHANEL.

RD4_6334RD4_6334.jpg

WIJNDOMEINEN VAN CHANEL

Terwijl de dames zich onderdompelden in de wereld van CHANEL’s fijnste creaties, werden onze mannelijke gasten getrakteerd op een unieke wijndegustatie. Ze werden verrast door de sublieme tonen van zorgvuldig geselecteerde wijnen afkomstig uit de gerenommeerde wijndomeinen van CHANEL. Het was een waar privilege om onze gasten deze unieke ervaring te bieden en ze te laten genieten van exclusieve wijnen die perfect aansluiten bij de elegantie en verfijning die zo kenmerkend is voor CHANEL.

DSC_0909DSC_0909.jpg

DARE TO FALL FOR CHANEL

De CHANEL allure is een manier om uiting te geven aan je stijl en persoonlijkheid, en dit is exact wat er gebeurt wanneer je ervoor kiest een horloge van CHANEL te dragen. Hoewel je overal de tijd kunt aflezen -op je smartphone, op je computer of gewoon op de klok in je woonkamer- geeft het dragen van een CHANEL horloge een extra dimensie aan je eigen stijl en identiteit. 

Dit exclusieve samenzijn stelde ons in staat om onze gasten in een intieme sfeer te laten proeven van de rijke geschiedenis en verfijning van CHANEL. Het was een unieke ervaring om met onze klanten in gesprek te gaan, hen nog beter te leren begrijpen en te blijven streven naar de hoogste vorm van een ultieme winkelbeleving, excellentie en schoonheid.

DSC_0898DSC_0898.jpg
DSC_0939DSC_0939.jpg
RD4_6244RD4_6244.jpg
DSC_0921DSC_0921.jpg
RD4_6363RD4_6363.jpg