1

OMEGA's trotse erfenis van tijdwaarneming bij de Olympische Spelen

OMEGA en de Olympische Spelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds 1932 heeft het Zwitserse horlogemerk maar liefst 30 keer de rol van officiële tijdwaarnemer op zich genomen. De Olympische Spelen van Parijs 2024 zullen de 31ste keer zijn dat OMEGA deze cruciale taak vervult. Bij dit prestigieuze sportevenement, waar elke fractie van een seconde telt, biedt OMEGA’s ongeëvenaarde betrouwbaarheid en nauwkeurigheid de perfecte garantie.

De langdurige relatie tussen OMEGA en de Olympische Spelen

Al meer dan 90 jaar zorgt OMEGA ervoor dat de prestaties van atleten met uiterste nauwkeurigheid worden geregistreerd, zodat ze de Olympische geschiedenis kunnen ingaan. OMEGA blijft tot op de dag van vandaag een gewaardeerde partner en een cruciale speler op het gebied van tijdwaarneming en het vastleggen van records tijdens de competitie. 

BannerOMEGAolympischespelen1.jpg

Van de eerste maanlanding tot professionele duiksessies tot de Olympische Spelen

De drijfveer van OMEGA om steeds betere uurwerken te produceren, is de kern van hun bestaan. Met een zoektocht naar ultieme precisie en prestaties, van de historische eerste maanlanding tot professionele duikexpedities tot de Olympische Spelen, is het Zwitserse horlogemerk sinds 1894 een onmiskenbare pionier.

Toen de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een polschronograaf nodig had voor ruimtevluchten, slaagde enkel de OMEGA Speedmaster in alle strenge tests en werd hiermee het allereerste polshorloge ooit op de maan. Een eer die het horloge sindsdien bij elke maanmissie heeft vergezeld. Deze nauwkeurigheid heeft OMEGA de eervolle rol van officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen bezorgd. Van start tot finish, bij elk evenement, zorgt OMEGA ervoor dat elke adembenemende seconde nauwgezet wordt vastgelegd.

csm_olympics_old_new_01_1600x900_53593a1557.jpg

Een Olympische erfenis begint

Wat ooit begon met één horlogemaker en 30 OMEGA chronometers, is geëvolueerd naar een indrukwekkend team van 480 horlogemakers en 450 ton aan materiaal. Een voltallige divisie van OMEGA, bestaande uit technici, ingenieurs en data-analisten, werkt tegenwoordig fulltime aan de Olympische Spelen. Door de jaren heen heeft OMEGA aanzienlijk bijgedragen aan technologische vooruitgang. Met geavanceerde technologie, van touchpads in zwembaden tot fotofinishcamera’s, hebben ze onbetwiste overwinningen mogelijk gemaakt en menselijke grenzen verlegd.  

Waar tijden vroeger tot op een tiende van een seconde werden gemeten, worden ze tegenwoordig tot op één miljoenste van een seconde vastgelegd met behulp van kwantumfysica. Ingenieurs van OMEGA hebben baanbrekende technologieën ontwikkeld, zoals elektronische startpistolen en geluid- en lichtapparatuur die eerlijke startprocedures garanderen. Met fotofinishcamera’s die tot 10.000 beelden per seconde vastleggen en motion sensor technologie voor nauwkeurige prestatiemeting van atleten, blijft OMEGA de tijdwaarneming revolutioneren.

1948_winter_olympic_games_in_st._moritz.jpg
timekeeping_03.jpg
timekeeping_01.jpg
timekeeping_09.jpg
timekeeping_07.jpg
20060203oly21_losang32_300_high.jpg310.30.42.50.01.001_SP_Adv_OLY24_KeyVisual_MarcelHug_4x5_RGB_web.jpg310.30.42.50.01.001_SP_Adv_OLY24_KeyVisual_MarcelHug_4x5_RGB_web.jpg

Pionier in sportijdwaarneming en -technologie

OMEGA blijft een pionier in sporttijdwaarneming en -technologie, wat een onmiskenbare rol speelt in het succes van de Olympische Spelen. Omdat de atleten almaar sterker en sneller werden, diende ook OMEGA zijn capaciteit op het vlak van timekeeping bij te stellen. Hun voortdurende innovaties zorgen ervoor dat de Olympische Spelen altijd op het hoogste technologische niveau worden uitgevoerd.

De langdurige relatie tussen OMEGA en de Olympische Spelen illustreert niet alleen de toewijding van het merk aan precisie en innovatie, maar ook zijn rol bij het vastleggen en vieren van de menselijke prestaties op het wereldpodium van de sport. 

Limited Edition horloges

Regelmatig brengt OMEGA limited edition horloges uit ter ere van de Olympische Spelen. Deze horloges, vaak voorzien van speciale Olympische symbolen en kleuren, zijn gewilde verzamelobjecten onder zowel horlogeliefhebbers als sportfans. Elke limited edition is prachtig eerbetoon aan de nauwkeurige en allesomvattende tijdmeting die OMEGA levert aan de Olympische Spelen – een rol die het al sinds 1932 vervult.

Olympische Spelen Parijs 2024

Voor de 31ste keer zal OMEGA dit jaar in Parijs optreden als officiële tijdwaarnemer bij alle 329 Olympische evenementen in 32 sporten, gevolgd door de Paralympische Spelen.

Door de tijd nauwkeurig te meten, speelt OMEGA een onschatbare rol in het vastleggen van de magie en glorie van ’s werelds grootste sportevenement. Met een toekomstvisie die zich uitstrekt tot 2032, zal OMEGA’s nalatenschap in de Olympische Spelen nog lang voortleven.

Voor de 2024 editie lanceert OMEGA de nieuwe Speedmaster Chronoscope in Olympische kleuren. Erfgoed staat centraal in deze speciale 43 mm Speedmaster Chronoscope-collectie, die zijn inspiratie haalt uit de chronograaf polshorloges van OMEGA uit de jaren 1940. Het uitgebreide wijzerplaatontwerp maakt dit zeker een unieke keuze binnen de beroemde Speedmaster-lijn. Deze editie bevat de drie hoofdkleuren van het evenement: goud, zwart en wit. Op de achterkant staan het logo van de Spelen in Parijs en de olympische ringen gegraveerd.

omega-speedmaster-chronoscope-co-axial-master-chronometer-chronograph-43_mm-52230435102001-portrait-4-cc9007.jpg
omega-speedmaster-chronoscope-co-axial-master-chronometer-chronograph-43_mm-52230435102001-portrait-3-6e51fc.jpg

Van harte welkom in onze vernieuwde OMEGA corner

Kom langs bij Juweliers Casteur en ontdek onze vernieuwde OMEGA corner. Laat je in alle rust meevoeren door het rijke erfgoed, het uitzonderlijke vakmanschap en de innovatieve technologie van OMEGA. We nemen graag de tijd om je persoonlijk te begeleiden in de zoektocht naar dat ene iconische horloge dat perfect bij jouw stijl en persoonlijkheid past.

DSC_1846_1.jpg