1

TAG Heuer nieuwigheden Watches & Wonders 2024

Al decennialang toont TAG Heuer een ware pioniersgeest bij het ontwerpen van zijn horloges en zijn toewijding aan innovatieve designs en degelijk vakmanschap. Ook dit jaar waren we opnieuw getuige van de allernieuwste creaties die het Zwitserse horlogemerk presenteerde op de prestigieuze Watches and Wonders 2024 in Genève. We maakten kennis met een reeks fascinerende nieuwe horloges die de toewijding van het merk onderstreepten om de grenzen van design, functionaliteit en prestaties te verleggen. Neem samen met ons een duik in de nieuwigheden van TAG Heuer.

TAG HEUER AQUARACER PROFESSIONAL 200 SOLARGRAPH

Na de lancering van de 40mm Aquaracer 200 Solargraph en een indrukwekkende titanium versie, brengt TAG Heuer anno 2024 een nieuwe reeks uit in een compacter 34mm formaat. Doordat het uurwerk zichzelf oplaadt met de grenzeloze energie van de zon, is deze Aquaracer de ultieme metgezel voor milieubewuste avonturiers die op verkenning trekken.

De Aquaracer: klaar om elke uitdaging aan te gaan

De nieuwe 34mm Solargraph behoudt zijn vertrouwd Aquaracer-ontwerp en neemt de belangrijkste kenmerken van zijn voorgangers over: een draaibare lunette, saffierglas, lichtgevende markeringen, een dubbele veiligheidssluiting, en een waterdichtheid tot 200 meter. De TAG Heuer Aquaracer horloges zijn ontworpen voor echte avonturiers die elke uitdaging willen aangaan, zowel op het land als onder zee. Met de revolutionaire Solargraph modellen gaat TAG Heuer nog net dat stapje verder en zetten ze in op een duurzame toekomst met een Solargraph-uurwerk dat puur werkt op zonne-energie

Levendige wijzerplaten en een stijlvolle Aquaracer transformatie

De nieuwe collectie onthult een reeks van vijf wijzerplaatvarianten: variërend van de Polar Blue tot een parelmoeren wijzerplaat met diamanten. Hoewel het gebruik van parelmoer een uitdaging vormde omdat het transparant genoeg moest zijn om zonlicht te kunnen opvangen, heeft TAG heuer het toch voor elkaar gekregen. Het parelmoer werd zodanig aangepast dat het nog steeds zonlicht absobeert maar ook voldoende zichtbaar blijft. Het resultaat is een prachtige combinatie van esthetiek en functionaliteit.

Verder hebben de ontwerpers veel energie gestoken in het moderniseren van de ergonomische ruiters op de lunette. In plaats van traditionele rechthoekige of driehoekige vormen te gebruiken, hebben ze gekozen voor trapeziumvormige ruiters die perfect zijn uitgelijnd met de trapeziumvormige indexen op de blauwe wijzerplaten. De parelmoeren wijzerplaat behoudt echter wel de subtiel gevormde driehoek op 12 uur, wat zorgt voor een harmonieus geheel. 

Aangedreven door zonne-energie

De TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph wordt aangedreven door een Calibre TH50-00 uurwerk. Zoals de naam reeds doet vermoeden, biedt het uurwerk een bijzondere connectie met de zon en kan het zich helemaal ecologisch verantwoord opladen aan de hand van zonne-energie. Dankzij de Solargraph technologie hoef je nooit meer de batterij te vervangen. Na slechts twee minuten blootstelling aan direct zonlicht, kan het horloge een hele dag functioneren. Eenmaal volledig opgeladen (na minder dan 40 uur zonlicht), kan het horloge zelfs tot 10 maanden zonder licht werken. En met een snelle blootstelling aan een lichtbron van slechts tien seconden, springt het horloge weer tot leven dankzij de efficiënte oplaadtijd.

Dit horloge wordt geleverd met een garantie van 5 jaar.

WBP1315.BA0005_USP3.jpg
TAGHeuer-Aquaracer-200-Solargraph_WBP1315-WBP1311_01.jpg
tag-heuer-aquaracer-wbp1315-ba0005-hover-multiple-5.jpg

TAG HEUER CARRERA DATE

Stap in een wereld van tijdloze elegantie met de drie nieuwe Carrera Date 36mm modellen die de perfecte balans vinden tussen luxe en verfijning. Ontworpen met kostbare materialen zoals 18-karaats 5N roségoud, parelmoer en schitterende diamanten, belichamen deze horloges de ware essentie van vrouwelijke finesse.

Een ode aan de rijke geschiedenis van de Carrera Date

De tijdloze ontwerpen van de nieuwe Carrera modellen brengen een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het iconische horloge. In 1963 werd de allereerste TAG Heuer Carrera geïntroduceerd, met dezelfde kenmerkende kastdiameter van 36 mm. Geïnspireerd door de heldere wijzerplaten en de dynamiek van snelle dashboards uit de autosport, maakte de Carrera naam in de racewereld. Al snel bleek dat dit veelzijdige horloge niet alleen geschikt was als accessoire voor op het racecircuit, maar ook schitterde op stijlvolle gelegenheden.

Drie nieuwe TAG Heuer Carrera Date modellen

Elk van de drie modellen straalt zijn eigen kostbare charme uit. Het eerste horloge betovert met een koperen wijzerplaat die de perfecte achtergrond vormt voor de roségoudkleurige wijzers, indexen en het herkenbare TAG Heuer logo. Het donkere kleurverloop langs de flens herinnert aan de befaamde chronografen waarvoor het merk bekendstaat. Zelfs in schemerige omstandigheden staat de leesbaarheid garant door het lichtgevende materiaal op de wijzers en op de uiteinden van elke index. Een kostbaar horloge, geschikt voor zowel overdag als ’s avonds, voor ontspannen momenten of tijdens werkverplichtingen.

De tweede versie schittert met zijn glinsterende witte parelmoeren wijzerplaat bezet met 76 diamanten waardoor de iconische Carrera collectie een luxueus tintje krijgt. De stalen 36mm kast heeft een mat-glanzende afwerking en de roségouden indexen, wijzers en logo voegen een subtiel laagje van verfijning toe. Op deze lichte wijzerplaat vallen de indexen en wijzers extra op, net als het kleurverloop die overgaat van bruin naar beige. Een gedurfd horloge met een extra vrouwelijke uitstraling.

Het derde en laatste model is ook voorzien van een stalen 36mm kast met een mat-glanzende afwerking en een schitterende parelmoeren wijzerplaat bezet met 76 diamanten. De met diamanten bezette indexen (in totaal 11 diamanten) en de roségouden lunette en kroon geven dit horloge nog een extra vleugje luxe.

Elk model is verkrijgbaar met de nieuwe en verbeterde taps toelopende iconische Carrera H horlogeband, verkrijgbaar in staal of een combinatie van staal en 18-karaats 5N roségoud.

TAG Heuer Calibre 7

De TAG Heuer Carrera Date geeft niet alleen blijk van uitstekend vakmanschap en oog voor detail in het ontwerp, maar biedt ook verbeteringen in het mechanische gedeelte. Met het geavanceerde automatische Calibre 7 uurwerk en de aanzienlijk verhoogde gangreserve van 56 uur is dit horloge een betrouwbare metgezel die niet alleen stijl en elegantie uitstraalt, maar ook praktische functionaliteit biedt.

436425619_850165666917327_6421085811688987373_n.jpg
436344764_851498370117390_3582206427908395656_n.jpg

TAG HEUER CARRERA SKIPPER

Geïnspireerd door de natuurlijke affiniteit van zeilen met motorsport en gedreven door de meedogenloze passie voor precisie en snelheid, belichaamt de nieuwste TAG Heuer Carrera Skipper met zijn onderscheidend kleurenschema een gedurfde visie van stijl, functionaliteit en erfgoed.

Het ontstaan van de TAG Heuer Carrera Skipper 

De TAG Heuer Carrera ‘Skipper’ vindt zijn oorsprong in het originele model dat in de jaren 60 ontwikkeld werd als officiële tijdwaarnemer van de iconische America’s Cup-boot 'Intrepid'. Jack Heuer's visionaire inzicht en zijn streven naar uitzonderlijke tijdmeting tijdens deze historische zeilrace creëerden het fundament voor dit icoon dat nu, jaren later, opnieuw tot leven komt.

Het klassieke zeilhorloge in een opvallend kleurenpalet

Deze Skipper-chronograaf is voorzien van een elegante 39mm kast (staal of roségoud) en wordt gepresenteerd op een duurzame blauwe horlogeband in textiel, helemaal klaar voor elke uitdaging die de zee biedt. 

Met zijn levendige herinterpretatie van de klassieke Heuer Skipper wijzerplaat belichaamt de nieuwe Carrera ‘Skipper’ de spirit van de open zee. Opvallend is het unieke kleurenschema dat de wijzerplaat siert en onmiddellijk de aandacht trekt. Met een speelse mix van groenblauw, oranje, groen en blauw op een Carrera Blue achtergrond, straalt dit horloge een onmiskenbare charme uit. 

De lichte tinten groenblauw op de dubbele tellers op 3 en 9 uur herinneren ons aan de golven en het dek van de iconische Intrepid. Elke noot in dit kleurenschema resoneert met de rijke zeilgeschiedenis en brengt een frisse, sportieve elegantie.

Een mix van stijl en prestaties

Niet alleen biedt de Carrera Skipper een opvallend ontwerp, maar ook indrukwekkende prestaties. Zo is het horloge uitgerust met een driekleurige regatta-aftelindicator die speciaal ontworpen is om zeilers optimaal voor te bereiden op de race, waarbij elke kleur een specifieke tijdsindicatie aangeeft. Met een levendig oranje segment dat de bemanning waarschuwt voor de resterende 5 minuten voor vertrek, een groen segment dat de tuigage van de boot aangeeft, en een licht groenblauw segment dat de kleur van het dek van de Intrepid weerspiegelt, ben je altijd klaar voor de race.

Met zijn kenmerkende glassbox-ontwerp biedt de Skipper een uitstekende leesbaarheid in alle omstandigheden, zelfs bij sterke oceaanwinden.

TH20-06 kaliber

Gemaakt voor topprestaties, wordt het hart van deze TAG Heuer Skipper aangedreven door het automatische TH-20-06 uurwerk met bidirectionele opwinding en een gangreserve van maar liefst 80 uur. Een gedurfd meesterwerk dat elke horlogeliefhebber zal bekoren die op zoek is naar een tijdloos stuk met en verhaal.

cbs2213.fn6002_hero1_rgb_16-9-1920x1080.jpg
l1110461-edit-copieh.jpg
CBS2213.FN6002_0314.jpg

TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH DATO

Bij TAG Heuer draait alles om het meesterlijk samenbrengen van erfgoed en hedendaagse flair. Ter ere van de 60e verjaardag van de iconische Carrera, introduceert TAG Heuer anno 2024 de nieuwe TAG Heuer Carrera Dato chronograaf in een adembenemend groen die de gedurfde geest van de collectie weerspiegelt.

Een eerbetoon aan het iconische dato ontwerp

Met zijn kenmerkende DATO-geïnspireerde ontwerp en opvallend kleurenpalet, maakt deze TAG Heuer Carrera Chronograph een gedurfd statement van stijl en erfgoed. De levendige blauwgroene wijzerplaat doet de geest van de limitid edition Carrera Glassbox herleven en is een eerbetoon aan de vintage groene tinten van klassieke racewagens.

Op de wijzerplaat zien we een chronograafteller op 3 uur voor een nauwkeurige chronograafmeting en een schuin datumvenster op 9 uur, wat voor een uiterst leesbare weergave zorgt. De elegantie zet zich voort in het design met een 39mm stalen kast en een luxueuze zwarte krokodillenlederen horlogeband, ontworpen voor zowel mannen als vrouwen. 

Een erfenis van precisie

Aangedreven door het nieuwe in-house TH20-07 DATO chronograafuurwerk, biedt dit horloge een naadloze mix van het legendarische verleden van het Maison en de innovatieve toekomst. Met een indrukwekkende gangreserve van 38 uur en een waterbestendigheid tot 100 meter, is deze chronograaf klaar voor elke uitdaging.

De nieuwe TAG Heuer Carrera Dato Chronograaf in het schitterende groen is een gedurfde en elegante keuze voor horlogeliefhebbers die streven naar verfijning en tijdloze stijl. Met zijn unieke combinatie van erfgoed, moderniteit en precisie, markeert dit horloge een spannend nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van de TAG Heuer Carrera-collectie.

CBS2211.FC6545_USP1.jpg

CARRERA CHRONOGRAPH 'PANDA'

Geïnspireerd door de legendarische Carrera Panamericana race in Mexico, werd de Carrera ontworpen met eenvoud en leesbaarheid als belangrijkste kernwaarden. Anno 2024 brengt TAG Heuer een prachtige nieuwe toevoeging aan de Carrera Chronograph collectie uit, als ode aan de iconische 7753 SN uit de jaren 1960: de TAG Heuer Carrera Chronograph 39 met panda wijzerplaat. 

Een icoon nieuw leven ingeblazen

Omarm de wedergeboorte van een legende met de nieuwste TAG Heuer Carrera Chronograph in 39 mm. Als eerbetoon aan de iconische 'Panda' look van de felbegeerde Heuer 7753 SN uit, combineert dit opvallende horloge klassieke allure met een gedurfd glassbox-ontwerp voor een nieuw tijdperk van race- en erfgoedliefhebbers.

Net als de eerder uitgebrachte modellen binnen de TAG Heuer Carrera “Glassbox”-collectie refereert ook dit nieuwe model aan de jaren ’50 en ’60, met een moderne touch. De samensmelting van de klassieke panda-wijzerplaat en het eigentijdse glassbox-ontwerp geven het horloge een adembenemende visuele esthethiek met een onweerstaanbare charme. 

Superieure leesbaarheid en elegante afwerking

De essentie van het Heuer Carrera horlogeontwerp lag in zijn ongeëvenaarde leesbaarheid. Het werd ontworpen als een ultiem race-instrument, waarmee rondetijden eenvoudig geregistreerd konden worden, zonder ruimte voor afleiding en een perfecte leesbaarheid van de contrastrijke wijzerplaat.

Jack Heuer’s streven naar superieure afleesbaarheid komt opnieuw naar voren in deze nieuwe Carrera Chronograph 39. Zo behoudt dit horloge het kenmerkende ontwerp met twee zwarte subwijzerplaten op een zilverkleurige achtergrond, wat niet alleen zorgt voor een elegante uitstraling maar ook voor een optimale leesbaarheid. De toevoeging van rode accenten versterkt het contrast nog meer en verhoogt de leesbaarheid nog eens extra. 

TH-20-00 kaliber

Het hart van deze TAG Heuer Carrera chronograaf 39 wordt aangedreven door het in-house TH-20-00 automatisch chronograafuurwerk, de opvolger van de Heuer 02. Het uurwerk is zichtbaar door de saffieren achterkant van de kast en biedt een gangreserve van maar liefst 80 uur. Puur vakmanschap en technische innovatie op zijn best.

Dit horloge wordt geleverd met een garantie van 5 jaar.

435767576_852435556690338_815086195557799869_n.jpg
433479231_850091013591459_6984496738596848791_n.jpg