1

Welke verlovingsring past bij haar?

De perfecte verlovingsring kiezen is voor het leven. Het vormt een van de meest romantische en betekenisvolle momenten in je leven: het is een belofte, een verhaal van eeuwige liefde, en een stukje van je hart dat je aan haar schenkt. Maar hoe vind je nu die ene verlovingsring die perfect past bij je aanstaande? Houdt ze van de klassieke (solitaire) verlovingsring met diamant of valt ze meer voor een speelsere ring met een gekleurde edelsteen of halfedelsteen? We geven je graag enkele tips om de perfecte verlovingsring te vinden die haar hart sneller zal doen kloppen.

Welke stijl past bij haar?

Bij Juweliers Casteur streven we ernaar om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je toekomstige verloofde. We vertrekken graag van een foto en een aantal specifieke eigenschappen van je partner om haar stijl te begrijpen. Is ze eerder een klassiek, sportief, trendy, natuurlijk, flamboyant of romantisch type? Omarmt ze een strak of subtiel design of houdt ze net van veel schittering of voelt ze zich geroepen door de charme van vintage? Klopt haar hart op het ritme van geel, rosé of wit goud? Met deze kostbare informatie, en onze generaties aan ervaring, kunnen we je perfect adviseren over de juiste ringkeuze. Je wil immers dat ze jouw keuze niet alleen vandaag, maar voor de rest van haar leven met plezier gaat dragen! Het is onze missie om de perfecte match te vinden die haar persoonlijkheid weerspiegelt.

Strak design

Droomt ze van eenvoud en elegantie? Dan is een verlovingsring met één centrale hoofdsteen en een effen band de perfecte keuze, zoals onze Classic verlovingsringen. Een strak design is ideaal voor de klassieke vrouw die houdt van een natuurlijke en pure stijl.  

2021_10_28_Casteur16052.jpg
33.jpg

Veel schittering

Als ze houdt van een vleugje glamour en veel schittering, dan zal een verlovingsring met veel kleinere diamantjes op de band zeker in de smaak vallen. Onze Sparkling collectie is speciaal ontworpen voor de trendy vrouw die houdt van een vleugje schittering in haar leven.

39.jpg
2021_10_28_Casteur16672.jpg

Vleugje romantiek

Wil je het iets romantischer? In onze Blooming collectie vind je adembenemende verlovingsringen speciaal ontworpen voor de dromerige, gepassioneerde vrouw die houdt van romantiek. Een verlovingsring met kleine briljantjes rond de centrale steen bijvoorbeeld, of met extra steentjes op de band voor een extra vleugje schittering.

2021_10_28_Casteur15919.jpg
10.jpg

Vintage allure

Is ze geïnspireerd door de schoonheid van vervlogen tijden? Duik in de charme van onze verlovingsringen doordrenkt met vintage elementen zoals de cushion of emerald cut of misschien kan je haar wel bekoren met een entourage ring met een blauwe saffier of smaragd? Onze vintage verlovingsringen hebben een gedetailleerde afwerking met vaak kleine steentjes rond de centrale steen en brengen de tijdloze glamour van vintage stijlen tot leven.

2021_10_28_Casteur16924.jpg
2021_10_28_Casteur16889.jpg

Welke edelsteen laat haar hart sneller staan?

Hoewel edelstenen zoals saffieren, smaragden en robijnen elk hun unieke charme hebben, blijft de diamant de onbetwiste leider. De diamant is de hardste, natuurlijke substantie met uitzonderlijke glans en staat ook symbool voor een krachtige duurzame band die blijft schitteren door de jaren heen. Daarnaast behouden natuurlijke diamanten ook uitstekend hun waarde in vergelijking met andere edelstenen, wat hen ook zeer aantrekkelijk maakt als investering.

Welke kleur van goud past bij haar?

Afhankelijk van haar persoonlijke voorkeur, huidtint en de kleur van de centrale steen, kan je kiezen voor een uitvoering in witgoud, geelgoud of roségoud. Verkies je de pure elegantie van witgoud? Dan zullen de witte griffen of klauwen (de kleine klemmen die rond de steen worden geplaatst) vervagen tegenover de majesteit van de diamant. Durf je te experimenteren met een uniek samenspel van goudtinten voor een unieke twist? Combineer dan verschillende goudkleuren zoals een geelgouden band gecombineerd met witgouden klauwtjes.

Welke slijpvorm kies je voor de centrale steen?

De slijpvorm van de diamant bepaalt veel van de uitstraling van de ring. Elke slijpvorm heeft zijn eigen charme, elk met een eigen karakter en stijl. Van de tijdloze elegantie van de klassieke ronde briljant tot de romantische ovaal, de avontuurlijke peer, de verfijnde emerald cut of de nostalgische cushion cut… . Elke vorm draagt bij aan het unieke verhaal dat jullie samen beginnen. 

iStock-1504174733-1024x640.jpg

De ronde diamant of briljant

De klassieke rond geslepen diamant (ook wel briljant genoemd) prijkt al jarenlang bovenaan in de lijst van de meest geliefde verlovingsringen. Met zijn 58 facetten zorgt de briljant voor een optimale reflectie van het binnenvallend licht. De ongeëvenaarde schittering en het kleurenspel in volle glorie maken van deze slijpvorm dé perfecte keuze voor verlovingsringen. 

briljant.jpg

Emerald

Als je partner een voorkeur heeft voor een vleugje klassieke elegantie, dan kan de emerald cut een perfecte keuze zijn. Emerald geslepen diamanten zijn echte eyecatchers dankzij hun lange, parallel geslepen facetten, complexe vormen en prachtige dieptes die zorgen voor een bijzondere helderheid. In tegenstelling tot rond geslepen diamanten bieden emerald geslepen ringen een onmiskenbare vintage uitstraling en een knipoog naar de art-decostijl van de jaren ’20 en ’30.

22.jpg

De cushion diamant

De cushion diamant combineert een vierkante slijpvorm met afgeronde hoeken en zijden zoals een kussen. Cushion geslepen stenen hebben grotere facetten die zorgen voor extra schittering en vuur en worden daarom vaak gebruikt als centrale steen in een verlovingsring. Deze slijpvorm wordt gezien als een van de klassiekere vormen en komt perfect tot zijn recht in een ring met een vintage touch. 

Casteur_cat__72.jpg

De ovalen diamant 

Een ovaal geslepen diamant betovert met zijn oogverblindend symmetrisch design en prachtige schittering. Perfect voor een romantische ziel die graag straalt in alle sereniteit. De fonkeling van een ovalen diamant benadert de schittering en gloed van een ronde geslepen edelsteen en heeft een tijdloze aantrekkingskracht. 

ovalenring-cut-2500-1520-0-635.jpg

De peervormige diamant

De peervormige diamant heeft een unieke vorm die zowel avontuur als onmiskenbare romantiek belichaamt. Met zijn traanvorm omarmt deze diamant een verhaal van liefde die diep voelbaar is, een ode aan de tranen van vreugde die komen kijken bij een levenslange verbintenis. Deze peervorm is vooral populair bij avontuurlijke vrouwen die geen standaard diamant willen en graag hun eigen ding doen. 

peer.jpg

Hoe kies ik een betrouwbare, kwalitatieve steen?

Wanneer je investeert in diamanten is het belangrijk dat je weet welke kwaliteit je in huis haalt. Voor elke steen (vanaf 0,30ct) krijg je van ons een universeel gecertificeerd paspoort van GIA mee waarin de eigenschappen en kenmerken van een geslepen diamant op een objectieve manier beschreven zijn: CARAT, COLOUR, CLARITY en CUT. Cruciale kenmerken want ze bepalen mee de waarde en de prijs van een diamant. 

Zo ben je er zeker van dat je investeert in een juweel dat generaties lang zal schitteren. Ook bij diamanten van minder dan 0,30ct hoort een garantie op papier en krijg je standaard een certificaat van ons mee naar huis zodat je met een gerust hart onze winkel verlaat. Onze experts controleren met oog voor detail elke diamant die je bij ons aanschaft, zodat je verzekerd bent van de kwaliteit van je kostbare aankoop.

gia.png
diamant2.jpg

Waarom investeer ik best in natuurlijke diamanten?

Juweliers Casteur selecteert enkel 100% natuurlijke, gecertificeerde en conflictvrije diamanten van de allerhoogste kwaliteit. De natuurlijke diamanten die wij aanbieden zijn gevormd door de natuur over miljoenen jaren, wat ze niet alleen zeldzaam maakt, maar ook hun waarde en potentieel als investering verhoogt. Elke natuurlijke diamant is uniek in zijn vorm en karakter, met zijn eigen fascinerende kenmerken of inclusies. Voor zij die waarde hechten aan het doorgeven van erfgoed van generatie op generatie, kan de traditie en symboliek van natuurlijke diamanten een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben.

Elke diamant wordt na een lange zoektocht door ons persoonlijk uitgezocht aan de hand van de 4 C’s: een classificatiesysteem voor diamanten. Iedere creatie wordt stuk voor stuk met de hand gemaakt door onze gediplomeerde goudsmeden in ons eigen atelier. 

Casteur_atelier_88.jpg

Waarom kiezen voor een grote(re) steen?

Wanneer het aankomt op de perfecte verlovingsring, speelt het gewicht en dus ook de grootte van de natuurlijke diamant een belangrijke rol die moet resoneren met haar stijl en het budget. Van subtiel en elegant tot opvallend imposant, de keuze is geheel persoonlijk. Sommigen geven de voorkeur aan eerder kleine diamanten boven een solitair exemplaar, omdat die minder kosten voor hetzelfde karaatgewicht. Bij een halo-verlovingsring, waarbij een centrale diamant omringd wordt door verschillende kleinere steentjes, lijkt de diamant dan weer groter.

Het kiezen van een grotere edelsteen biedt heel wat voordelen, van esthetiek tot waarde en symboliek. Hieronder lichten we de belangrijkste redenen toe:

  1. Symboliek en uiting van liefde: een grote centrale steen kan gezien worden als een symbool van intense liefde en toewijding. Het maakt een gedurfde verklaring van de waarde en het belang van jullie relatie.
  2. Esthetiek: grote stenen komen beter tot zijn recht en zijn echte blikvangers. Ze accentueren de schoonheid van de ring en laten een blijvende indruk na.
  3. Traditie en status: historisch gezien werden grote edelstenen vaak geassocieerd met status en rijkdom. Voor sommige mensen blijft het belangrijk om deze traditionele waarden te eren en een ring te kiezen die deze symboliek met zich meebrengt.
  4. Waarde en investering: grotere edelstenen (vooral diamanten) hebben doorgaans een hogere financiële waarde. Sommigen zien het kopen van een grote steen als een investering die na verloop van tijd zijn waarde behoudt of zelfs in waarde stijgt. Hoe hoger het gewicht van de steen, hoe groter en hoe zeldzamer de steen. Naarmate het gewicht dus toeneemt, zal ook de waarde van een diamant exponentieel stijgen.
  5. Persoonlijke voorkeur: De keuze van een verlovingsring is een zeer persoonlijke beslissing, waarbij de betekenis en waarde ervan vooral afhangen van wat het voor jullie als individuen en als koppel vertegenwoordigt. Het gaat erom dat het bij jou, bij haar en uiteraard bij jullie budget past.
  6. Emotionele betekenis: soms draagt een grote steen net dat beetje extra emotionele waarde. Het kan symbool staan voor het overwinnen van obstakels samen, het vieren van een mijlpaal, of een tastbare herinnering aan een bijzonder moment in jullie relatie.
how-many-mm-width-of-a-1carat-ideal-cut-diamond.jpg

Of ga je voor een out of the box verlovingsring?

Van ingetogen tot compleet out of the box, elke verlovingsring bij Juweliers Casteur is een uniek staaltje vakmanschap en vertrekt vanuit jullie persoonlijke liefdessymboliek. Misschien ben je op zoek naar een ring die net tikkeltje anders is? Overweeg dan een verlovingsring met een gekleurde edelsteen voor een mix van retro en modern, of ga voor een gekleurde halfedelsteen, een geboortesteen, een ring met een halve of volledige pavé-zetting of een ring zonder steen, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Misschien heb je zelf een uniek idee of heb je al een steen die je graag in de verlovingsring wil laten verwerken?  Alles is mogelijk. Vertel het ons, wij brengen je idee maar al te graag tot leven, 100% maatwerk.

2021_28_10_Casteur_sfeer116931.jpg

Advies nodig bij het kiezen van een verlovingsring?

Met onze jarenlange diamantexpertise en ervaring nemen we je graag mee op ontdekkingstocht naar de ultieme verlovingsring voor het begin van een onvergetelijk liefdesverhaal… We begeleiden je graag in de zoektocht naar de juiste verlovingsring met een gecertificeerde steen zodat je zeker bent van de onvoorwaardelijke kwaliteit waarin je investeert. Samen gaan we op zoek naar de ‘perfect match’: zo kan je zelf de grootte van de steen, de slijpvorm en de kleur van het goud kiezen, helemaal naar jouw wens. Elk detail wordt met de grootste zorg vervaardigd en afgewerkt door onze goudsmeden in ons eigen atelier.

Casteur-0089.jpg